Appelstrudel met Loonse stroop
Zin in iets lekkers op een koude dag? Dan is dit recept van Karen voor appelstrudel met Loonse stroop een aanrader! Laura maakte een filmpje van haar bakavontuur en helpt je zo op weg.
Smakelijk!
Dit heb je nodig:
voor het deeg: 300 g bloem – 150 g koude boter in klontjes – 150 g suiker – 1 ei – beetje melk
voor de vulling: 1,5 kg Loonse appels (bv. Keuleman) – 100 g suiker – 1 eetlepel Loonse stroop – 100 g rozijnen – snuifje kaneel
voor het afbakken: 2 eetlepels paneermeel + 1 eierdooier
Zo maak je het:
Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een homogeen geheel. Is het deeg te droog, voeg dan wat melk toe. Laat 30 minuten rusten in de koelkast onder een handdoek of vershoudfolie.
Snij de appels in stukjes en meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Laat 30 minuten staan zodat de smaken kunnen trekken. Giet daarna het sap weg.
Rol het deeg gelijkmatig uit tot een vierkante lap van ongeveer 3 mm dikte. Strooi paneermeel in het midden. Leg de vulling hierop. Plooi de rest van het deeg naar het midden. Sluit de naad met kleine kneepjes en bestrijk met losgeklopt eigeel. Maak twee gaatjes in de bovenzijde. Bak je strudel 40 minuten op 180°C.
Bestrooi met poedersuiker. Serveer warm met een toef slagroom en een bol vanilleijs.
SMAKELIJK!